Standard

Rocky Mountain Horsestandard

I racens beskrivelse i The United States Patent og Trademark Office defineres Rocky Mountain Horse ® som en hest af medium størrelse, med en bredt brystparti, en ”amblinggaitfour-beat gait” (tølt) med et roligt og venligt temperament og fuld farvet. Alle Rocky Mountain Horses skal have gangarten, være velproportionerede og venlige som beskrevet i Rocky Mountain Horse® Association, Inc.

Gangart
Rocky Mountain hesten skal bevæge sig naturligt i en blød paslignende gangart i jævn fremdrift. RM hesten middelgangart er en lateral bevægelse hvor der tydeligt kan høre fire hovanslag i en ens rytme. Hastigheden kan variere men firtakten skal bevares. Gangarten kan teknisk beskrives som simultan men asynchron bevægelse af de samsidige lemmer efterfulgt af den modsattte sides lemmer. Gangarten initieres fra bagbenene. RM hesten løfter minimalt benene fra jorden med ringe knæ og hase action. Der er ingen spild i bevægelsen så hesten kan bevæge sig over store afstande uden at trættes.

Bygning
Rocky Mountain hesten er en middelstor hest med et stangmål mellem 145 cm og 160 cm. Knoglebygningen er middel og med velformede hove. En bred og dyb brystkasse med god plads mellem forbenene. Velvinklede lemmer og en hældende skulder 45 gr.. Hoved af middel størrelse med opmærksomme øjne og velformede ører. En velformet hals af middel længde med god overlinie med god bøjning til nakken.

RM hesten er fuldfarvet i alle farver men uden dominerende aftegn.

De vigtigste racekaraktertræk er
En hest af middelstørelse fra 145 cm til 160 Cm med et bredt bryst og en skrå skulder (45¤), kønne øjne og velformede ører. Dens gangart skal være en naturlig firtakt. Gangarten er medfødt og der anvendes ingen kunstige virkemidler. RMH hesten skal have et roligt temperament og nem at føre. Med deres koldblodige natur er de lette at fodre og kan tilbringe vinteren i løsdrift med fri ude adgang. Alle RMHA heste skal være fuldfarvede kun med mindre aftegn i hovedet og det hvide må ikke strække sig over knæ eller has. Mange RMH heste har et blegegen som bevirket at man og hale har en lysere farve end kroppen.